Bringás energiaszelet házilag / recept

 

ENERGIASZELET KOLLÁZSGyors és lassú felszívódású szénhidrátokat is tartalmaz, vagy ha tudományosan tetszik: magas és alacsony glikémiás indexű szénhidrátok is találhatók benne, így akut módon és hosszú távon is energiát ad.

Bár a “recept” szó kicsit erős, annyira egyszerű és elronthatatlan, illetve az arányokon is lehet változtatni ízlés szerint. (A hozzávalókat vastaggal kiemeltem.)

Így készítettem:
1.) Tálban keverd össze: 200 g zabpehely (rajongásom és hódolatom tárgy, az energiaforrások legjobbika, hogy miért, lásd itt), 1 nagy marék mazsola, 1 nagy marék aszalt vörösáfonya (vagy aszalt apróra vágott bármi :-)), 1 nagy marék szeletelt mandula, másfél evőkanál szezámmag, 1 marék napraforgómag, mogyoróvaj
2.) Kis lábosban pár perc alatt lassú tűzön melegítsd össze az alábbiakat: kb. 60-80 ml napraforgóolaj, 10 dkg méz (ez fogja összekötni a matériát), egy jó nagy púpos kanálnyi mogyoróvaj (boltban a mogyorókrém környékén található, én a mogyoródarabkás verziót vettem).
3.) 1+2 tálban összekever 🙂
4.) Kis tepsit (kb 15×25 cm) bélelj ki sütőpapírral (még mosogatni se kell) és terítsd el benne a masszát, kanál hátával egyengesd el.
5.) Süsd 18-20 percig 190 fokon. A végén figyelj rá, mert meg tud égni. Ha szép aranyszínű, akkor kész is. Nem kell rommá sütni.
6.) FONTOS!!! Tapasztalat-alapú tanács: Csak teljesen kihűlt állapotban szeleteld fel, különben szétesik!

energiaszelet5  energiaszelet

energiaszelet2  energiaszelet 4

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.